Door de oorlog was Arnhem verwoest. Arnhem begon met de wederopbouw en wordt een steeds grotere stad. Er ontstaan nieuwe wijken rondom de binnenstad en aan de andere kant van de Rijn. Door de komst van nieuwe technologie, openbaar vervoer en nieuwe culturen blijft Arnhem zich ontwikkelen en verbindt de stad zich met de rest van de wereld.
Heb je interesse in de activiteiten van dit tijdvak? Neem contact met je adviseur van Rozet.
In muziek worden wereldproblemen als oorlog en honger bezongen, maar ook zijn er genoeg nummers gemaakt over vrede en blijdschap. Hoe klinken zulke nummers eigenlijk en kunnen leerlingen het verschil in thema’s horen? Samen met muzikant Jasper Le Clerq gaan de leerlingen op ontdekkingstocht om uiteindelijk hun eigen muziekstuk te maken.
Arnhem wordt omringd door water en moet zich er goed tegen beschermen. Er zijn hoge dijken omheen gebouwd, maar hoe zitten deze eigenlijk in elkaar? Samen met de erfgoedexpert leren leerlingen over dijken in Nederland en het nut van dwarsdoorsnedes. Deze les wordt in samenwerking met het Watermuseum Arnhem georganiseerd.
Naar aanleiding van foto’s van de vernielde stad Arnhem gaan de leerlingen een muziekstuk componeren. Welke instrumenten kies je? Hoe klinkt het gevoel dat leerlingen krijgen bij de foto’s? Samen met muzikant Jasper Le Clerq maken de leerlingen hun eigen compositie.
De leerkracht leidt de leerlingen middels een draaiboek rond in de stad en vertelt hen over de architectuur van de wederopbouw. Daarmee maken ze in de klas en bij het Ixperium een digitale presentatie in het Engels, met onder andere een greenscreen over het aanzicht van een stad.
Geschiedenis is overal, ook in Arnhem. Beleef samen met je klas bijzondere verhalen van je stad via de digitale scheurkalender op je digibord. In 12 onderwerpen ontdek je wat er tijdens de landelijke tijdvakken in Arnhem gebeurde en zelfs meer! De ideale cultuursnack voor tussendoor.
Ga naar Digitale Scheurkalender en log in met ErfgoedcentrumRozet.